Laden... Even geduld...

Onderhoud

ORGANISCH AFVAL
Pas op voor bladeren en ander organisch afval, sommige soorten bevatten (looi)zuren die in de tegels kunnen trekken.

GROENAANSLAG

Deze aanslag is, over het algemeen, vrij eenvoudig te verwijderen met een milieuvriendelijk reinigingsmiddel.

KORSTMOSSEN
Deze verbindingen van algen en schimmelskomen in verschillende vormen en kleuren voor. De beste bestrijdingswijze is de temperatuur van de korstmos (dankzijstoom) opvoeren tot 70 graden Celsius.

KALKUITBLOEI
Onder bepaalde klimatologische omstandigheden treedt witte uitslag op. Cement vormt een chemische reactie met water, waardoor vrije kalk zich op de oppervlakte afzet. Dit doet niets af aan de kwaliteit van het product. Na verloop van tijd verdwijnt de witte uitslag bovendien weer. Ondanks kwaliteitscontrole kan dit fenomeen niet voorkomen worden. Het kan verwijderd worden met koolzuurhoudend water en onze Lithofin producten.

DOORLUCHTING
Zorg voor een goede doorluchting bij bloempotten etc. om aftekening hiervan te vermijden.

HOGEDRUKREINIGERS
Pellegrom Sierbestrating raadt het gebruik van standaard hogedrukreinigers op alle producten af. De enige uitzondering: Hogedrukreinigers van het merk Karcher. Dan wel uitsluitend met de volgende specificaties: De nominale druk mag niet hoger zijn dan 140 bar en een minimale afstand van 20 cm tussen de uitgang van de lans en de tegel dient gerespecteerd te worden.

VLEKKEN
Poets vlekken altijd direct weg. Reinig alleen met schoon water of eventueel met zachte zeep. Synthetische reinigingsmiddelen kunnen de bestrating schade toe brengen. Voor lastige vlekken kunt u gebruik maken van ons assortiment Lithofin spulletjes.

STROOIZOUT
Pas op met strooizout. Het kan de tegels aantasten want het is behoorlijk agressief. U kunt beter wat overgebleven zilver- of metselzand gebruiken.

VOORKOM KRASSEN
Plaats rubberdopjes onder uw tuinmeubels om krassen op, met name gecoate, tegels te voorkomen.

MOOIE UITSTRALING
Alles wat in weer en wind ligt vraagt nu eenmaal om onderhoud. Lithofin levert absolute topkwaliteit in onderhoudsproducten. Degelijk en grondig onderhoud is immers de troef voor een jarenlange mooie uitstraling!

Uitgelichte producten

Bekijk alle producten